Deskundigheidsbevordering

Wat houdt de cursus EHBO bij Kinderen in?

  • Onze cursussen voor EHBO-cursus bij kinderen worden verzorgd door Iedereen EHBO. Dit biedt u diverse voordelen:
  • Ouders én gastouders kunnen van dit aanbod gebruik maken
  • Het Rode Kruis certificaat is 2 jaar! geldig;
  • Er is altijd een cursus in de buurt;
  • U ontvangt wanneer u de cursus via onze organisatie regelt 15% korting;
  • Naast de open inschrijving, organiseren we ook regelmatig een cursus 'in eigen kring' met een christelijke trainer en alleen gastouders van Korelon;
  • De kosten worden vaak geheel of gedeeltelijke vergoeding door uw eigen ziektekostenverzekeraar;
  • De theorie kunt u thuis, volledig online, doorlopen;
  • Het praktijkgedeelte is één dagdeel. U kunt zich hiervoor direct (online) inschrijven als u de theorie heeft afgerond.

Terug

Wat moet er in de EHBO doos zitten?

Voor een overzicht van de inhoud van de EHBO-doos, verwijzen wij u naar het boek Eerste Hulp aan Kinderen (kosten € 19,95, ISBN 978-90-77259-07-8). U kunt dit boek aanschaffen via de webshop van het Oranje Kruis. Dit boek is ook een fijn ter voorbereiding of om als naslagwerk te gebruiken.

Terug

 

Wat houdt het christelijk ontwikkelingsprogramma LEEF! in?

L even: E en ontdekkingstocht met God E en avontuur met elkaar F ilippenzen 2:5 'Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had.'

LEEF! is ontstaan vanuit een samengebundeld verlangen om jonge kinderen in de kinderopvang een christelijk fundament te bieden in de lijn die ouders wensen voor hun kind(eren). Met de Bijbel en het christelijk geloof als uitgangspunt beoogt het programma de totale ontwikkeling van het kind naar ziel, lichaam, verstand en geest.

Vanuit de principes voorleven, naleven, uitleven, meeleven en beleven, wil LEEF! handvatten bieden aan de (gast)ouders, waarmee zij het leven met God als vanzelf overdragen aan de gastkinderen.

Via Christelijk Gastouderbureau Korelon wordt (op dit moment) de serie GEEL aangeboden:

LEEF geel: Jozef / Daniël /Bartimeüs / Brood en vis

 

De boekjes kunt u zelf aanschaffen (ca. € 5,-/6,- per boekje). Het programma bevat liedjes, kleurplaten, ideeën voor poppenkast, enz. De handleiding die erbij hoort heeft Christelijk Gastouderbureau Korelon voor u gekocht. Gastouders die een COMPLEET pakket afnemen, kunnen deze handleiding gratis ontvangen. Interesse? Stuur dan een email naar administratie@korelon.nl. U ontvangt het programma per email door middel van een ZIP-bestand wat u kunt downloaden en openen op uw computer. Hierna heeft u alle bestanden en kunt u van alles gebruik maken. Meer informatie en een voorbeeld van een deel van een programma vindt u hier.

Terug